Casa Feleacu

Skills: rezidential
Client: A-D.F., D-M.F.

Amplasata pe unul din versantii dealului Feleac, casa raspunde necesitatilor unei familii, oferind maximul de spatiu util, pe o suprafata construita si desfasurata minima. Gabaritul cladirii este de 7,30 x 11,35 m.

Casa e dezvoltata pe parter si mansarda, avand si un subsol tehnic partial, rezultat din dispunerea pe terenul in panta. Subsolul are destinatia de garaj cu spatii de depozitare si o scara interioara inspre parter. Parterul inalt inspre vale si dispus la nivelul terenului amenajat inspre amonte, adaposteste principalele spatii ale casei: camera de zi cu loc de luat masa, bucatarie inchisa cu camara, precum si un grup sanitar si scara. Mansarda inalta este destinata dormitoarelor cu baile si dressingurile aferente. In toata casa circulatiile sunt reduse la minim, spatiile fiind deservite de un nod de circulatie dispus central.

Volumul cladirii este simplu, orientat spre vale, paralel cu panta terenului. Acoperisul este in doua ape cu pante egale, avand o lucarna pe partea dinspre vale.

functiune: locuinta unifamiliala
regim de inaltime: Sp+P+M
A.C. = 82,85 mp
A.D. = 214,90 mp
S.U. = 151,80 mp