Casa lac Chinteni

Skills: rezidential
Client: C.M.D. & C.C.F.

Clientii au dorit o casa moderna, orientata spre lac si adaptata parcelei de colt. Pentru a beneficia cat mai mult de peisaj, s-a ales dispunerea cladirii in partea de sus a lotului. Din configuratia reliefului, geometria parcelei si orientarea lacului, a rezultat o cladire formata din doua volume articulate, dispuse paralel cu limitele de proprietate. Pentru a utiliza panta naturala a terenului si a reduce la minim lucrarile de terasare si infrastructura, accesul in casa a fost dispus la jumatate de nivel, intre parter si etaj. Astfel, casa are patru zone functionale, dispuse pe patru planuri distincte:
– zona de acces cu hol si garaj;
– zona de zi, la care se coboara din hol jumatate de nivel, constand in camera de zi cu semineu, loc de luat masa, bucatarie separata de zona de zi printr-un glasvand, biblioteca ce poate fi reconfigurata in dormitor, grup sanitar si o camera tehnica;
– zona de noapte, la care se urca din hol jumatate de nivel, cu 3 dormitoare orientate spre lac, doua bai, dressing si spalatorie;
– subsolul partial cu rol de depozitare, este dispus sub volumul garajului si al holului, cu acces atat dinspre bucatarie cat si direct din curte.

Plastica arhitecturala e de factura moderna, evocand relatia vizuala a casei cu lacul. Zona de zi a casei se prelungeste la exterior spre lac cu o mare terasa acoperita, apoi cu o piscina tip „infinity pool” si un foisor cu grill si loc de luat masa.

functiune: locuinta unifamiliala
regim de inaltime: Sp+P+E
A.C. = 170,00 mp
A.D. = 312,00 mp
S.U. = 209,54 mp