Casa Somesu Rece

Skills: rezidential, turism
Client: M.M. & B.M.

Proiectul urmareste realizarea unei case de vacanta in zona catunelor situate pe versanti, in intravilanul satului Somesu Rece din comuna Gilau, judetul Cluj. Beneficiarii au dorit realizarea unei case pe structura de lemn, amplasata sub un nuc mare, existent pe parcela. Astfel, solutia planimetrica a fost o casa in L, avand o volumetrie subordonata specificului zonei etnografice locale.

Casa de vacanță propusă va avea la parter: cameră de zi, bucătărie, cămară, baie, cameră tehnică, hol și scara de acces la nivelul superior. La mansardă sunt dispuse: un dormitor matrimonial cu dressing și baie, dormitor copii, baie, debara și hol.

Plastica fatadelor mizeaza pe tratarea parterului cu tencuiala si a mansardei cu lambriu de lemn. Panta acoperisului este de 45 de grade, apropiata de cea a cladirilor traditionale, iar invelitoarea este din tigla ceramica. Elementele contemporane sunt vitrajele de dimensiuni ample si simplificarea detaliilor de executie pentru adoptarea tehnologiilor moderne.

functiune: locuire (casa de vacanta)
regim de inaltime: P+M
A.C. = 90,00 mp
A.D. = 156,00 mp
S.U. = 130,01 mp