Extindere casa Sopor

Skills: interventii, rezidential
Client: V.P.

Proiectul a constat in consolidarea, extinderea si etajarea unei case traditionale din zona Sopor, Cluj-Napoca. Casa existenta pe amplasament, era realizata din zidarie aparenta de piatra. Datorita formei neregulate a parcelei si a retragerilor minime prevazute in Planul Urbanistic General, zona construibila de pe parcela este foarte redusa, facand dificila extinderea casei. Astfel, propunerea de extindere este una compacta, care utilizeaza la maxim potentialul structurii existente pe teren.

Casei existenta este pastrata si exprimata sub forma unui volum de piatra aparenta, supraetajat partial cu un volum de caramida. Adiacent casei initiale apare volumul zonei de extindere, care este finisat in tencuiala alba. Intreaga casa este acoperita cu sarpanta de lemn cu pante line, pentru a da casei o linie plastica mai moderna. In spatele casei, spre paraul care trece pe parcela, este amenajata o terasa deschisa, umbrita de o pergola din lemn.

Zona de zi a casei consta in hol cu scara, baie, bucatarie cu loc de luat masa, camera de zi cu semienu, camera tehnica si un birou. Zona de noapte este organizata la etaj, unde sunt amenajate 3 dormitoare, din care cel matrimonial are baie proprie si dressing.

Sura cu grajd existenta pe parcela va fi transformata in garaj si magazie de unelte.

functiune: locuinta unifamiliala
regim de inaltime: P+E
A.C. = 119,00 mp
A.D. = 238,00 mp
S.U. = 156,08 mp