Fabrica Vatra Dornei

Skills: productie
Client: G.I.T.

Fabrica de elemente de dulgherie și tâmplărie pentru construcții, este alcatuita din cinci hale (trei ateliere, o construcție pentru centrala termică și utilajul de brichetare, precum și un depozitare material lemnos uscat), pe langa care sunt prevazute echipamente pentru uscarea materialului lemnos, pentru colectarea și depozitarea deșeurilor din lemn (rumeguș umed/uscat și resturi), precum și platforme betonate pentru depozitare și platforme balastate pentru circulații.

În procesul de fabricatie lemnul rotund este debitat și transformat în cherestea, care va fi uscată și depozitată, apoi prelucrata intermediar (degroșată, optimizată, îmbinată și depozitată). Urmeaza prelucrarea finală (presare, rindeluire, calibrare și depozitate). Deșeurile uscate sunt transformate în brichete și valorificate.

Pentru creșterea performanței energetice a unității, s-a ales o centrala termica pe bază de deșeuri de material lemnos, rezultate în cadrul proceselor tehnologice.

Fundatiile construcțiilor sunt de tip izolat, suprastructura este din profile galvanizate tip Σ, cu grinzi cu zăbrele din profile formate la rece. Închiderile exterioare ale halelor vor fi realizate din panouri metalice termoizolante tip sandwich.

functiune: unitate de producție (mică industrie) și depozitare
regim de inaltime: P
A.C. = 1718,00 mp
A.D. = 1718,00 mp
S.U. = 1577,85 mp