Pensiune Negreni

Skills: alimentatie, turism
Client: G.I.T.

Proiectul pensiunii din satul Negreni este amplasat pe versantul Nordic al vaii Crisului Repede, pe o parcela generoasa cu panta lina spre Sud. Volumetria pensiunii deriva din tipologia caselor traditionale din zona montană a Crișanei și aparține Zonei Etnografice Crișul Repede, dupa cum a fost identificat prin Studiul de integrare in specificul local.

Regimul de inaltime este parter, etaj si mansarda, insa pentru o integrare mai buna in context, etajului i s-a dat un aspect de mansarda. Astfel, ultimele doua niveluri sunt inglobate in sarpanta, sub forma unei mansarde duble, ceea ce ne-a permis sa pastram o proportie buna intre acoperis si nivelul parterului.

Parterul va fi ocupat de spaţiul destinat servirii mesei, o bucătărie deservită de un vestiar pentru personal, un salon, un grup sanitar, un depozit și centrala termică (cu acces separat din exterior).

Pensiunea agroturistică va avea 6 camere de cazare, amplasate la cel doua niveluri superioare. Fiecărei camere i se va asigura câte o baie proprie şi dotările corespunzătoare. Toate camerele au balcoane deschise, orientate spre peisaj.

Capacitatea de cazare a pensiunii este de 12 locuri/zi, si poate fi marita cu paturi suplimentare in camere. Spaţiul de servire a mesei este corespunzătoar numărului de turişti cazaţi, putand functiona si in regim deschis.

Fuctiunile cladirii se extind in exterior, pe o terasa perimetrala, partial acoperita. Pe latura lunga este amenajata o terasa destinata alimentatiei publice, lar pe latura scurta, este prevazut un spatiu acoperit pentru jacuzzi. Langa cladirea principala a pensiunii, este prevazut un foisor cu doua zone: pe o latura grill cu loc de luat masa si discutii, iar pe cealalta latura o sauna si un ciubar.

functiune: pensiune turistica
regim de inaltime: P+E+M
A.C. = 165,00 mp
A.D. = 429,00 mp
S.U. = 328,74 mp